Van gelatine tot chocopasta

10 okt Van gelatine tot chocopasta

Hoe lymfoedeem ontstaat en zich ontwikkeld is geen makkelijke materie. Juist daarom krijg ik geregeld de vraag om dit uit te leggen. Deze week was ik uitgenodigd om een lezing te geven in het Toon Hermanshuis in Arnhem. Heel graag! Mijn hart gaat sneller kloppen als ik hierover vertel en moet oppassen dat ik niet de volgende ochtend nog sta te praten…

Ik vind het een uitdaging om de moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Ik probeer met huiselijke en dagelijkse voorbeelden uit te leggen wat er in ons lichaam gebeurd. En wat vind ik het leuk als ik allemaal hoofdjes zie knikken van herkennen als ik vertel over de gelatine en chocopasta. Wat heeft dat met lymfoedeem te maken? In principe helemaal niets en toch maakt het alles duidelijk.

Na mijn presentatie kwam Peter Haima, yogadocent, ten tonele. Hij heeft verteld over het effect van een goede ademhaling en bewegen op het lymfsyteem. Het effect heeft hij ons direct laten ervaren door samen met ons oefeningen uit te voeren. Daar stonden we met de handen op de onderrug en licht achterover gebogen. Een houding die ik normaal niet aanneem en juist daarom goed blijkt te zijn.

Een zeer leerzame en gezellige avond! Ik kijk uit naar de volgende gelegenheid om te mogen praten over gelatine en chocopasta 🙂

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Afspraak maken?