Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen 2023

 

Tarief oedeemtherapie en littekentherapie

De tarieven voor de consulten behorende bij oedeemtherapie en littekentherapie worden jaarlijks door de zorgverzekering vastgesteld en verschilt per zorgverzekeraar. Ik informeer u hier graag over tijdens ons eerste persoonlijke of telefonische contact.

 

Tarief huidtherapeutische consulten

De volgende tarieven gelden voor acnetherapie, elektrische epilatie, coagulatie en overige behandelingen.

 

Intake gesprek

€ 46,75 Intake gesprek, incl. praktische tips en adviezen voor thuis.

Het intakegesprek wordt gepland voorafgaand de behandeling van acne, litteken, oedeem en overbeharing. Het bestaat uit anamnese/ vraaggesprek, beoordelen van de huid, bespreken van behandelplan en het geven van praktische tips en adviezen. Met deze tips en adviezen weet u wat u zelf thuis kan doen om uw klachten te verminderen. Het gesprek duurt meestal ongeveer 45 minuten en kan voor vergoeding in aanmerking komen.

 

Behandel/ informatief consult

€ 46,75  Huidtherapeutisch consult
tot 30 minuten, daarna € 7,79 per vijf minuten

 

€ 68,25 Huidtherapeutisch consult met fruitzuurtoepassing (1 laag)
tot 40 minuten, daarna € 7,79 per vijf minuten
Elke extra laag fruitzuren €12,50

 

Verzuimtarief

€ 35,00 verzuimtarief
Een afspraak die niet door kan gaan, dient u minimaal 24 uur van te voren af te zeggen of verzetten. Dit kunt u alle dagen doorgeven per mail of telefonisch en bij geen gehoor inspreken op het antwoordapparaat. Voor de afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak afgezegd of verzet worden, ontvangt u een factuur met het verzuimtarief.

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Bijna alle behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar.

 

Vergoeding oedeemtherapie en littekentherapie

Voor oedeemtherapie heb ik contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Er zijn twee mogelijkheden:
Niet-chronische indicatie
De behandeling van niet-chronisch lymfoedeem wordt vergoed uit uw aanvullend pakket. Kijkt u onder het kopje ‘fysiotherapie‘ of ‘paramedische zorg’ om te bepalen hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.
Hebt u eerder in hetzelfde jaar fysiotherapie of oefentherapie ondergaan, dan wordt het aantal behandelingen dat u heeft gehad in mindering gebracht op het maximaal aantal vergoedde behandelingen.
Indien u onvoldoende of geen behandelingen uit uw aanvullende verzekering vergoed krijgt, dan dient u zelf de factuur met het tarief conform het contract te betalen.

 

Chronische indicatie
Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende pakket vergoed. Kijkt u onder het kopje ‘fysiotherapie’ of ‘paramedische zorg’ om te bepalen hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.
Hebt u eerder in hetzelfde jaar fysiotherapie of oefentherapie ondergaan, dan wordt het aantal behandelingen dat u heeft gehad in mindering gebracht op het maximaal aantal vergoedde behandelingen.
Indien u onvoldoende of geen behandelingen uit uw aanvullende verzekering vergoed krijgt, dan dient u zelf de factuur met het tarief conform het contract te betalen.
Vervolgens worden alle consulten vanaf het 21e consult uit de basisverzekering vergoed. Deze consulten worden verrekend met uw eigen risico.

 

Vergoeding huidtherapeutische consulten

De meeste huidtherapeutische consulten komen voor vergoeding in aanmerking uit uw aanvullende pakket. Bekijkt u uw polis onder het kopje ‘huidtherapie’ voor het bedrag wat u vergoed krijgt.

 

Het verwijderen van steelwratjes, ouderdomswratten, couperose e.d. komen meestal niet in aanmerking voor vergoeding.

 

Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

 

 

Een consult/ behandeling bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak. Al deze stappen zijn bij de ingeplande tijd en het tarief inbegrepen.

Afspraak maken?