Vergoedingen

Behandelingen door de huidtherapeut komen in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar.

 

Vergoeding oedeemtherapie
Voor oedeemtherapie heeft uw huidtherapeut contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Er zijn twee mogelijkheden:
Niet-chronische indicatie
De behandeling van niet-chronisch lymfoedeem wordt vergoed uit uw aanvullende pakket. Kijkt u onder het kopje ‘fysiotherapie‘ om te bepalen hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.
Hebt u eerder in hetzelfde jaar fysiotherapie of oefentherapie ondergaan, dan wordt het aantal behandelingen dat u heeft gehad in mindering gebracht op het maximaal aantal vergoedde behandelingen.

 

Chronische indicatie
Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende pakket vergoed. Kijkt u onder het kopje ‘fysiotherapie’ om te bepalen hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.
Hebt u eerder in hetzelfde jaar fysiotherapie of oefentherapie ondergaan, dan wordt het aantal behandelingen dat u heeft gehad in mindering gebracht op het maximaal aantal vergoedde behandelingen.
Vanaf de 21e behandeling worden alle behandelingen uit de basisverzekering vergoed.

 

Overige therapieën
Alle andere therapieën komen voor vergoeding in aanmerking uit uw aanvullende pakket. Bekijkt u uw polis onder het kopje ‘huidtherapie’ voor het bedrag wat u vergoed krijgt.

Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

 

Een consult/ behandeling bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak. Al deze stappen zijn bij de ingeplande tijd en het tarief inbegrepen.

Afspraak maken?