Curetteren

Behandelingen-Curetteren

Hebt u ouderdomswratten, vetwratten of verruca sebborhoïca? Deze worden effectief en zonder littekens verwijderd door middel curettage. Met een steriel, scherp, metalen ringetje worden de ouderdomswratjes ter hoogte van de gezonde huid geschraapt. Dit is een uiterst veilige methode die zeer nauwkeurig werkt, waardoor het omliggende gezonde weefsel niet wordt aangetast en er geen littekenweefsel ontstaat. Deze behandeling kan gebruikt worden om goedaardige huidgezwellen te behandelen.

Toepassing

DermaFlow

Curettage wordt toegepast bij ouderdomswratten, ook wel vetwratten of verruca sebborhoïca genoemd. Ouderdomswratten zijn in het begin geelachtige vlekjes die veranderen naar lichtbruine tot zeer donker bruine goedaardig huidverdikkingen. Met het ouder worden krijgt het een wratachtig, korsterig, bloemkoolachtig ruw oppervlak dat op de huid ligt en kan tot 3 cm groot worden.

Behandeling

DermaFlow

De behandeling ziet er als volgt uit:

 • Het te behandelen gebied wordt gedesinfecteerd met alcohol
 • Door middel van koelspray wordt de huid oppervlakkig verdooft
 • Met het ringetje, de curette, wordt de wrat ter hoogte van de gezonde huid afgeschraapt
 • Na de behandeling ontstaat een schaafwondje, waardoor de huid bloed. Dit stelpt vrij snel en er wordt een korstje gevormd. Dit korstje valt na ongeveer twee weken van de huid. De huid is op deze plek nog heel dun en roze en dient voorzichtig behandeld te worden. Niet te ruw afdrogen met een handdoek en goed beschermen tegen zonlicht. Afhankelijk van de dikte en het herstellende vermogen van de huid, verdwijnt dit na enkele weken tot maanden.
 • Behandeling duurt maximaal een half uur. Indien er veel ouderdomswratten verwijderd dienen te worden, zijn meerdere behandelingen nodig. Tijdens de eerste afspraak kan hiervan een inschatting gemaakt worden. Tussen de behandelingen zit minimaal één week.

Het consult bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak.

curretage

Resultaat en verwachting

DermaFlow

Als de huid volledig hersteld is, is de huid helemaal gezond. Er ontstaan geen littekens. Toch kan de huidklacht door erfelijke aanleg of andere gevoeligheden terug komen. Behandeling is dan weer mogelijk.

Vergoeding en verwijzing

DermaFlow

Deze huidklachten geven geen medische bezwaren. Daarom is vergoeding zeer beperkt mogelijk. Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

 

Klik hier en kijk onder het kopje huidtherapeutisch consult voor de actuele tarieven.

Contact opnemen

  Momenteel werk ik met een wachtlijst.

  Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

  Afspraak maken?