Acnetherapie

Behandelingen-Acnetherapie

Wat te doen tegen puistjes, mee-eters of acne? Voor elke klacht en ernst bestaat een effectieve behandeling. De intensiteit van de behandeling kan variëren van adviezen voor thuis tot een intensieve dieptereiniging met peeling. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld die het meest doeltreffend is bij uw huidklachten.

Acne Behandeling

DermaFlow

Bij zeer milde acne waarbij slechts enkele mee-eters of puistjes zichtbaar zijn, zijn adviezen over juiste huidverzorgingsproducten en algemene hygiënetips vaak voldoende. Wanneer meer mee-eters en ontstekingen zichtbaar zijn, worden daar behandelingen op de praktijk aan toegevoegd. Deze behandelingen zijn gericht op dieptereiniging van de huid. Als er ook onderhuidse ontstekingen en veel roodheid zichtbaar zijn, spreken we van een ernstigere vorm van acne. Na de dieptereiniging wordt dan een gezichtspeeling door middelen fruitzuren toegepast.

Behandelfasen

De behandeling verloopt in twee fasen; de actieve behandelfase en de onderhoudsfase. In de behandelfase willen we in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk resultaat behalen. Daarvoor kan het nodig zijn dat u gedurende enkele weken elke week op de praktijk komt voor een behandeling. Als het gewenste resultaat bereikt is, start de onderhoudsfase. In deze fase wordt de therapie zo ingericht dat u zo min mogelijk op de praktijk komt. De frequentie van de behandelingen wordt zo ver afgebouwd, bijvoorbeeld naar eens per vier of acht weken, en het gebruik van de producten voor thuis worden aangepast, zonder dat het resultaat verminderd.

Littekenmassage kan toegepast worden in verschillende stadia van de wondgenezing. Het is er op gericht de doorbloeding te optimaliseren en strengvorming of verklevingen te versoepelen. Het wordt eenmaal per week op de praktijk toegepast en soms is het gewenst om u massagegrepen aan te leren, zodat u thuis het resultaat zo lang mogelijk behoudt.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Afhankelijk van de ernst van de acne ziet de behandeling er als volgt uit:

 • Oppervlakkige reiniging om vuil en make-up te verwijderen van uw huid
 • Dieptereiniging waarbij ontstekingen en mee-eters hygiënisch verwijderd worden
 • Diepte peeling: er wordt gebruik gemaakt van verschillende percentages fruitzuurpeeling
 • Verzorgende producten om de huid te herstellen, te hydrateren en te beschermen
 • De behandeling duurt ongeveer een half uur en na de behandeling is de huid juist wat roder. Dit verdwijnt binnen een uur.

 

Het consult bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak.

Medicijngebruik

Met deze therapie wordt voorkomen dat u medicatie nodig heeft. Voorgeschreven medicijnen geven vaak een droog, trekkend en jeukend gevoel. Deze bijwerkingen ontstaan door het onttrekken van vocht aan de huid. Dit werkt in het begin heel goed, maar vaak komen de klachten heviger terug. Een droge, vochtarme huid is namelijk kwetsbaarder en daardoor juist gevoeliger voor nieuwe puistjes en mee-eters. Wij adviseren daarom altijd hydraterende producten.

Soms is de acne zo ernstig dat een combinatie van therapie en gebruik van medicijnen noodzakelijk is. Hiervoor werken wij samen met huisartsen en dermatologen.

Resultaat/Verwachting

Al in de eerste twee weken wordt uw huid rustiger en egaler. Puistjes worden niet meer zo groot en pijnlijk en mee-eters komen minder snel terug. Na ongeveer vier behandelingen vindt de tussenevaluatie plaats. Mocht de huid niet reageren als verwacht, dan wordt de behandeling aangepast.

Littekencrèmes beïnvloeden de vochthuidhouding in het herstellende weefsel, waardoor de opbouw van het nieuwe weefsel zo optimaal mogelijk verloopt.

acnetherapie

Acne Tips

DermaFlow

Bij elke huid is een goede hygiëne belangrijk, maar bij acne is deze nog belangrijker! Enkele tips die u zelf kunt doen:

 • Reinig de huid ’s ochtends en ’s avonds met een milde, hydraterende reiniging
 • Bescherm uw huid overdag en voedt het ’s avonds. Gebruik hiervoor geen crèmes of zalven, maar liever een gel of lotion.
 • Verschoon elke dag uw kussensloop bij actieve ontstekingen
 • Was uw handen regelmatig
 • Raak uw huid zo min mogelijk aan met uw handen
 • Gebruik, indien echt nodig, make-up op waterbasis

Vergoeding en verwijzing

DermaFlow

Acnetherapie wordt door veel verzekeringen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elk pakket vergoedt een ander budget en of een verwijzing van een arts nodig is verschilt per verzekering. Deze voorwaarden worden jaarlijks herzien. Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

Klik hier en kijk onder het kopje huidtherapeutisch consult voor de actuele tarieven.

Klantervaring

DermaFlow

'De afgelopen tijd heb ik met grote tevredenheid fruitzuurbehandelingen gehad tegen acné. Na jaren bij de huisarts te hebben gelopen, waarbij ik steeds weer een zalfje meekreeg wat voor mij niet hielp, hoorde ik via een vriendin om eens naar een huidtherapeute te gaan. Het resultaat mag er zeker zijn, na een tijdje intensieve behandelingen zag mijn huid er al veel beter uit en voelde ik me weer lekkerder in mijn vel zitten. In het begin kwam ik iedere week terug, nu ongeveer eens per maand. De behandelingen zijn doelgericht, ik krijg altijd goed advies mee en als er iets is kan ik altijd bellen of mailen.'
– M. van Kempen uit Duiven

Contact opnemen

  De praktijk is gesloten tot en met 2 juni.
  Vanaf 3 juni zal ik bericht lezen en indien nodig beantwoorden.

  Momenteel werk ik met een wachtlijst.

  Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

  Afspraak maken?