Peeling epidermabrasie

dermaflow_banner_behandeling_techniek

Een lichaams- of gezichtspeeling kan met verschillende producten uitgevoerd worden. Een diepe, intensieve peeling wordt bereikt met fruitzuurpeeling of epidermabrasie, ook wel microdermabrasie genoemd. Deze behandeling kan gebruikt worden om acne en littekens te behandelen.

Epidermabrasie

DermaFlow

De huid is opgebouwd uit verschillende huidlagen. De bovenste huidlaag is de opperhuid, ook wel epidermis genoemd. De opperhuid is weer onderverdeeld in onder andere de levende cellaag en de laag die uit dode huidcellen bestaat. Dit is de bovenste laag die we zien en voelen. Bij epidermabrasie of microdermabrasie wordt de bovenste dode cellaag dunner gemaakt. Dit gebeurd door het mechanisch afslijpen van de huid. Deze behandeling stimuleert celvernieuwing en het verdikken van de onderste levende cellaag.

Toepassing

Epidermabrasie of microdermabrasie wordt toegepast bij:

  • Littekens na acne zoals oppervlakkige huidverandering
  • Littekens na acne zoals diepere putjes in de huid, ook wel ice picks genoemd. Bij ernstige klachten is combinatie met fruitzuurpeeling noodzakelijk.
  • Eczeem

Behandeling

Gedurende de behandelperiode gebruikt u thuis huidverzorgingsproducten die de behandeling ondersteunen. De behandeling op de praktijk ziet er als volgt uit:

Oppervlakkige reiniging om vuil en make-up te verwijderen van uw huid

Toepassen van de epidermabrasie

Oppervlakkig reinigen van de huid met alcoholvrije lotion

Verzorgende producten om de huid te herstellen, te hydrateren en te beschermen

De behandeling duurt ongeveer een half uur en na de behandeling is de huid rood. Deze roodheid trekt binnen en dag weg. Bij ernstige littekens en diepe ice picks is intensieve behandeling noodzakelijk, daardoor vormt zich na één a twee dagen een korstje op het behandelde gebied.

Deze behandeling wordt afhankelijk van de ernst van de huidklacht, de dikte van uw huid en het herstelvermogen van uw huid eens per drie tot 8 weken toegepast.

Deze behandeling wordt niet toegepast tijdens de zonnige voorjaars- en zomermaanden. De huid wordt door de behandeling gevoeliger voor zonverbranding en pigmentverkleuringen.

 

Het consult duurt maximaal een half uur en bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak.

Hoe voelt epidermabrasie

Als epidermabrasie wordt toegepast voelt dit kriebelend aan. Dit is na de behandeling weg. Bij intensieve behandeling kan het kriebelende gevoel overgaan in een schrijnend gevoel. Dit kan na de behandeling nog enkele uren aanhouden.

Resultaat/verwachting

Al na twee weken na de eerste behandeling is huidverbetering zichtbaar.

Epidermabrasie

Vergoeding en verwijzing

DermaFlow

Deze therapie valt afhankelijk van de huidklacht onder acnetherapie of littekentherapie. Dit wordt door veel verzekeringen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elk pakket vergoedt een ander budget en of een verwijzing van een arts nodig is verschilt per verzekering. Deze voorwaarden worden jaarlijks herzien. Vergoeding van eczeembehandeling is niet standaard opgenomen in de polis. Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

 

Klik hier en kijk onder het kopje huidtherapeutisch consult voor de actuele tarieven.

Contact opnemen

    Momenteel werk ik met een wachtlijst.

    Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

    Afspraak maken?