Couperose en bloedblaasjes

dermaflow_banner_behandeling_techniek

Couperose wordt gekenmerkt door een rode verkleuring dat ontstaat door een netwerk van verwijdde oppervlakkige bloedvaatjes. Wij bieden verschillende soorten coupersoebehandelingen aan: electrocoagulatie en camouflagetherapie.

Oorzaak

DermaFlow

Bloedvaatjes kunnen bij koude vernauwen en bij warmte uitzetten. Dit is een natuurlijk systeem om warmte vast te houden of juist af te koelen. Als de elasticiteit en stevigheid van de vaatwanden verslechterd kunnen de vaten niet meer vernauwen, blijven ze constant verwijdt en gevuld met bloed. Dit is zichtbaar op de huid door een rode verkleuring. Deze verwijdde bloedvaatjes komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Hoewel ze onschuldig zijn, worden ze vaak als ontsierend ervaren.

Couperose

DermaFlow

Couperose of teleangiëctasiën komen voornamelijk voor op de wangen en de neus. Als er één bloedvat verwijdt is, spreken we van een teleangiëtasie. Zijn er meer, dicht bij elkaar verwijdt dan spreken we van couperose. De adertjes kunnen kronkelig of streepvormig zijn of op een spinnetje lijken, waarbij meerdere vertakkingen vanuit hetzelfde punt naar buiten lopen. Meestal licht het vlak in de huid. De huid kan extra droog zijn en trekkerig aanvoelen.

huidaandoening-cuperose

Bloedblaasjes

DermaFlow

Een bloedblaasje ziet er uit als een speldenknop grote helderrode tot donkerpaarse verkleuring. Het is meestal iets verheven, waardoor het voelt als een klein bobbeltje. Bloedblaasjes komen meestal voor op het lichaam, zowel de romp als de armen en benen.

Beïnvloedende factoren

DermaFlow

Met name extreme koude en warmte kunnen couperose verergeren. Denk hierbij aan vrieskou, sauna en zonnebaden. Ook gebruik van alcohol en hete spijzen laten de bloedvaatjes verwijden. Door hard te schuren of wrijven over de huid kunnen bloedvaatjes beschadigen. Vermoed wordt dat een genetische aanleg een rol speelt.

Tips en adviezen

DermaFlow

Om te voorkomen dat de couperose verergerd kunt u de extreme warmte en koude, gebruik van alcohol en hete spijzen en hard schuren en wrijven over de huid het beste vermijden. Bescherm en hydrateer de huid goed met een voedende crème.

Couperose en helderrode bloedblaasjes worden effectief behandeld met elektrocoagulatie.

Contact opnemen

    De praktijk is gesloten tot en met 2 juni.
    Vanaf 3 juni zal ik bericht lezen en indien nodig beantwoorden.

    Momenteel werk ik met een wachtlijst.

    Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

    Afspraak maken?