Peeling fruitzuur

banner-peeling-fruitzuur

Een lichaams- of gezichtspeeling kan met verschillende producten uitgevoerd worden. Een diepe, intensieve peeling wordt bereikt met epidermabrasie of fruitzuurpeeling, ook wel AHA peeling of chemische peeling genoemd. Deze behandeling kan gebruikt worden om acne en littekens te behandelen.

Fruitzuurpeeling

DermaFlow

Een fruitzuurpeeling bestaat uit verschillende soorten zuren welke allemaal een andere werking op de huid hebben. Zo wordt de bovenste dode opperhuidlaag dunner gemaakt, de onderste levende opperhuidlaag wordt dikker gemaakt, talg wordt verweekt en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De lage pH waarde van de producten creëren een ongunstig milieu voor bacteriën, waardoor bacteriën geen kans meer krijgen een ontsteking te vormen.

Toepassing

Fruitzuurpeeling wordt toegepast bij:

 • Puisten, jeugdpuistjes, ontstekingen, onderhuidse puist
 • Acne vulgaris, acne conglobata
 • Littekens en roodheid na acne en puistjes

Behandeling acne en puistjes

De behandeling verloopt in twee fasen; de actieve behandelfase en de onderhoudsfase. In de behandelfase willen we in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk resultaat behalen. Daarvoor kan het nodig zijn dat u gedurende enkele weken elke week op de praktijk komt voor een behandeling. Tevens gebruikt u thuis huidverzorgingsproducten die zijn aangepast op de behandeling van uw huidklacht. Als het gewenste resultaat bereikt is, start de onderhoudsfase. In deze fase wordt de therapie zo ingericht dat u zo min mogelijk op de praktijk komt. De frequentie van de behandelingen wordt zo ver afgebouwd, bijvoorbeeld naar eens per vier of acht weken, en het gebruik van de producten voor thuis worden aangepast, zonder dat het resultaat verminderd.

Behandeling littekens en roodheid na acne en puistjes

Als de acne en puistjes wegblijven is de huid nog rood op plaatsen waar voorheen ontstekingen zaten. Op deze plekken is de huid nog aan het herstellen. Om dit zo goed en snel mogelijk te laten verlopen wordt fruitzuurpeeling toegepast. Afhankelijk van de ernst van de littekens en roodheid, wordt een behandelplan opgesteld waarbij u gedurende enkele weken, elke week op de praktijk komt voor een behandeling. Tevens gebruikt u thuis huidverzorgingsproducten die zijn aangepast op de behandeling van uw huidklacht. Vervolgens wordt een behandelpauze ingelast van zes tot acht weken. In deze periode herstelt de huid versnelt. Na deze periode wordt het resultaat geëvalueerd. Bij ernstigere littekens en roodheid is herhaling van gedurende enkele weken elke week therapie noodzakelijk.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Afhankelijk van de huidklacht en de ernst ziet de behandeling er als volgt uit:

 • Oppervlakkige reiniging om vuil en make-up te verwijderen van uw huid
 • Dieptereiniging waarbij ontstekingen en mee-eters hygiënisch verwijderd worden
 • Diepte peeling: er wordt gebruik gemaakt van verschillende percentages fruitzuurpeeling
 • Verzorgende producten om de huid te herstellen, te hydrateren en te beschermen

 

Na de behandeling is de huid rood. Dit verdwijnt bij de meeste mensen binnen een uur.

 

Deze behandeling wordt niet toegepast tijdens de zonnige voorjaars- en zomermaanden. De huid wordt door de behandeling gevoeliger voor zonverbranding en pigmentverkleuringen.

 

Soms is de acne zo ernstig dat een combinatie van therapie en gebruik van medicijnen noodzakelijk is. Hiervoor werken wij samen met huisartsen en dermatologen.

 

Het consult duurt maximaal een half uur en bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak.

fruitzuur-peeling

Resultaat en verwachting

DermaFlow

Al in de eerste twee weken wordt uw huid rustiger en egaler. Puistjes worden niet meer zo groot en pijnlijk en mee-eters komen minder snel terug. Na ongeveer vier behandelingen vindt de tussenevaluatie plaats. Mocht de huid niet reageren als verwacht, dan wordt de behandeling aangepast.

Vergoeding en verwijzing

DermaFlow

Deze therapie valt afhankelijk van de huidklacht onder acnetherapie of littekentherapie. Dit wordt door veel verzekeringen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elk pakket vergoedt een ander budget en of een verwijzing van een arts nodig is verschilt per verzekering. Deze voorwaarden worden jaarlijks herzien. Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

 

Klik hier en kijk onder het kopje huidtherapeutisch consult voor de actuele tarieven.

Contact opnemen

  De praktijk is gesloten tot en met 2 juni.
  Vanaf 3 juni zal ik bericht lezen en indien nodig beantwoorden.

  Momenteel werk ik met een wachtlijst.

  Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

  Afspraak maken?