Rosacea

Behandelingen-Acnetherapie

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat en tast de bloedvaten en talgklieren. De huid met rosacea is erg gevoelig, geeft roodheid en ontstekingen en kan branderig aanvoelen. De behandeling is gericht op het verminderen van gevoeligheid, ontstekingen en roodheid. De huid voelt zachter en prettiger aan.

Rosacea therapie

DermaFlow

Rosacea komt voor in verschillende vormen. Het kan een vlekkerige roodheid geven of gepaard gaan met veel ontstekingen. In een ernstigere vorm kan de huid verharden. Afhankelijk van welke symptomen op de voorgrond staan wordt het behandelplan samen met u opgesteld. Bij rosacea is het heel belangrijk om voorzichtig en met milde producten te starten en dit langzaam op te bouwen. Zo kan de huid geleidelijk meer aan en worden de klachten minder.

Behandelfasen

Het eerste consult is een intake/ informatief gesprek. Tijdens dit gesprek zal ik aanvullende vragen stellen, de huid beoordelen en een behandelplan voorleggen. Er wordt altijd gestart met huidverzorgingsproducten voor thuis. Deze gebruikt u twee keer per dag en worden afgestemd op uw huid en de symptomen. De huid wordt met deze producten voorbereid op de behandelingen op de praktijk.
Na minimaal drie weken starten de behandelingen op de praktijk. Deze vinden eens per drie a vier weken plaats. Afhankelijk van de huidreactie op voorgaande behandeling, producten en de huidconditie op dat moment, wordt de behandeling bepaald. Is de huid rustig dan kan de huid intensiever behandeld worden dan wanneer de huid heel gevoelig is en veel roodheid geeft.
Rosacea reageert op verschillende factoren zoals zonlicht en voeding. Hierdoor is het aantal behandelingen moeilijk vast te stellen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

 • Bespreken van de huidconditie en symptomen.
 • Oppervlakkige reiniging om vuil en make-up te verwijderen van uw huid.
 • Fruitzuurpeeling: afhankelijk van de huidconditie wordt de soort peeling gekozen. Dit kan bijvoorbeeld amandelzuur of melkzuur zijn.
 • Verzorgende producten om de huid te herstellen, hydrateren en beschermen.

De behandeling duurt ongeveer een half uur en na de behandeling is de huid wat roder. Dit verdwijnt meestal dezelfde dag.

Resultaat/Verwachting

De huid wordt rustiger, minder roodheid en ontsteking. De huid voelt zachter aan en geeft minder een branderig gevoel. De huid wordt gladder en verhardingen worden zachter.

Vergoeding

DermaFlow

Behandeling van rosacea kan bij veel zorgeverzekeringen vergoed worden onder de aanvullende verzekering uit het pakketje acnetherapie of huidbehandelingen. Elk pakket vergoed een ander budget en een verwijzing is meestal niet nodig. Deze voorwaarden worden jaarlijks herzien. Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

Klik hier en kijk onder het kopje huidtherapeutische bij acne en rosaceatherapie voor de actuele tarieven.

Contact opnemen

  De praktijk is gesloten tot en met 2 juni.
  Vanaf 3 juni zal ik bericht lezen en indien nodig beantwoorden.

  Momenteel werk ik met een wachtlijst.

  Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

  Afspraak maken?