Elektrisch epileren

banner-elektrischepileren

(Over)beharing in het gezicht of op het lichaam kan als heel storend worden ervaren. Er bestaan verschillende technieken om deze te behandelen. Met elektrische epilatie worden vrijwel alle haarsoorten en kleuren effectief behandeld.

Behandeling

DermaFlow

Met elektrische epilatie worden alle haarkleuren en diktes, met uitzondering van donsharen en sterk krullende haren, effectief behandeld. Een zeer dun naaldje wordt langs de haar in het haarzakje gebracht. Onder in het haarzakje wordt een lage stroom omgezet in warmte. Deze warmte vernietigd de voedingsbodem en de haar wordt direct uit het haarzakje gehaald. Elk haartje wordt apart behandeld, daarom is deze methode bijzonder geschikt voor kleinere gebieden als bovenlip, kin, hals, rond tepels en navel en op huidtransplantaten.

Effectiviteit

Elektrisch ontharen wordt ook wel definitief ontharen genoemd. Hoewel 100% definitief ontharen niet bestaat is elektrisch epileren wel een van de meest effectieve methodes. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren. Met name de dikte en of de haren vaak zijn uitgetrokken met bijvoorbeeld een pincet of door te harsen is hierbij van belang. Door elektrisch epileren worden haren dunner, zachter en komen steeds minder terug tot ze volledig weg blijven.

WAAROM DEFINITIEF ONTHAREN NIET BESTAAT

Een mens heeft heel veel haarzakjes. Deze haarzakjes zijn niet allemaal tegelijkertijd actief. De haarzakjes die nu actief zijn, kunnen effectief behandeld worden. Na verloop van tijd, bijvoorbeeld een aantal maanden of jaren, worden andere haarzakjes actief. Er groeien weer haren in het behandelde gebied. Als deze niet behandeld worden, komt er een moment dat het aantal haren weer storend wordt. Het beste is om onderhoudsbehandelingen te ondergaan. Tijdens deze behandelingen worden de nieuwe, kleine, dunne haren effectief verwijderd, zodat het aantal haren niet op kan lopen tot een storend aantal.

BEHANDELFASEN

De behandeling verloopt in twee fasen; de actieve behandelfase en de onderhoudsfase. In de behandelfase willen we in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk resultaat behalen. De frequentie van de behandelingen hangt af van de hoeveelheid haren. Dit varieert van tweemaal per week tot eens per drie weken. Zodra het aantal haren vermindert, wordt de tijd tussen de behandelingen langer. Dit wordt steeds verder afgebouwd tot twee tot vier keer per jaar. Dit is de onderhoudsfase. Tijdens deze fase ziet u zelf nog maar enkele dunne, zachte haren. Deze worden effectief behandeld samen met de nieuwe haren die wij wel onder de loupelamp zien, maar u niet met het blote oog. Zo loopt het aantal nieuwe haren niet ongemerkt op tot een storend aantal.

HOE ZIET DE BEHANDELING ER UIT?

Gedurende de therapie mogen de haren niet verwijderd worden met een pincet of hars. De haren mogen wel afgeknipt worden. Voor de behandeling dienen de haren minimaal drie millimeter lang te zijn.

 

Tijdens de behandeling ligt u op de behandelbank. De huid wordt oppervlakkig gereinigd. De haren worden op hygiënische wijze elektrische geëpileerd. De huid wordt weer gereinigd en er wordt een kalmerende, herstellende lotion aangebracht.

 

Na de behandeling kan de huid rood zijn en bobbelig aanvoelen. Dit verdwijnt binnen een uur. Bij een gevoelige huid adviseren we thuis de huid te koelen met een koelpack.

 

Het consult duurt maximaal een half uur en bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak.

DermaFlow elektrisch epileren

Resultaat en verwachting

DermaFlow

Na enkele behandeling worden haren dunner, zachter en groeien minder terug. Afhankelijk van het aantal en de dikte van de haren kan na enkele maanden de frequentie van de behandelingen flink afgebouwd worden.

Tips en adviezen

DermaFlow

Als u last heeft van storende haren in het gelaat of op het lichaam trek ze er dan niet zelf uit, maar start tijdig met therapie. Hoe sneller u begint, hoe sneller resultaat. Door haren uit te trekken met bijvoorbeeld een pincet of door te harsen, wordt de voedingsbodem sterker. De haren worden stugger, dikker en donkerder. Tevens loopt het aantal haren ongemerkt op. Hierdoor zijn meer behandelingen nodig om ze effectief te verwijderen.

Bij grotere gebieden als benen, armen, bikinilijn, oksels, borstgebied en rug is bij uitstek laser- of lichttherapie geschikt. Hiervoor werken wij samen met collega huidtherapeuten. Mocht u twijfelen welke therapie het meest geschikt voor u is, neem dan gerust contact met ons op wij informeren u hier graag over.

Klantervaring

DermaFlow
‘Voordat Dayenne begon met het elektrisch epileren van delen van mijn gezicht heb ik lang getwijfeld of ik het zou doen. Eigenlijk durfde ik het niet goed en er was nogal wat schaamte. Nu denk ik: “ik had het veel eerder moeten doen!” Dayenne stelt je al gauw op je gemak en ze werkt erg precies en hygiënisch. De behandeling is intensief en niet pijnloos, maar het is zeer de moeite waard. Voor de tijd moest ik elke dag controleren of er weer nieuwe haren groeiden en deze verwijderen. Nu dit niet meer nodig is ervaar ik dat als een grote vrijheid en dit geeft uiteraard ook meer zelfvertrouwen.’
– Anoniem

Contact opnemen

    De praktijk is gesloten tot en met 2 juni.
    Vanaf 3 juni zal ik bericht lezen en indien nodig beantwoorden.

    Momenteel werk ik met een wachtlijst.

    Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

    Afspraak maken?