Electrocoagulatie

elektrocoagulatie

Hebt u ontsierende bloedvaatjes, gerstkorrels, xanthelasma, steelwratjes of andere goedaardige huidgezwellen? Deze worden effectief en zonder littekens verwijderd door middel van coagulatie. Door middel van zeer lage stroom wordt het te behandelen gebied verwarmt of verweekt. Dit zorgt er voor dat de huidcellen afsterven. Dit is een uiterst veilige methode die zeer nauwkeurig werkt, waardoor het omliggende gezonde weefsel niet wordt aangetast en er geen littekenweefsel ontstaat. Deze behandeling kan gebruikt worden om couperose en goedaardige huidgezwellen te behandelen.

 

Foto links: Steelwratjes hals voor de behandeling
Foto midden: Direct na electrocoagulatie van steelwratjes
Foto rechts: Zes weken na electrocoagulatie van steelwratjes

Toepassing

DermaFlow

Electrocoagulatie wordt toegepast bij:

 • Steelwratten, ook wel fibromen, skin tags, wild vlees of huidaanhangsels genoemd
 • Papulo Dermatosen ook wel dermatosis papulosa nigra genoemd
 • Gerstekorrels, ook wel milia genoemd
 • Xanthelasma
 • Rode bloedvaatjes, teleangiëctasieën, couperose en spider neavi

 

Het consult duurt maximaal een half uur en bestaat uit ontvangst, bespreken en beoordelen van het resultaat van voorgaande behandeling, de behandeling, het geven van tips en adviezen, de betaling en het maken van een nieuwe afspraak.

Behandeling van steelwratjes en dermatosis papulosa nigra

Effectief drematosis papulosa nigra en steelwratjes verwijderen gebeurd door middel van verwarmen waardoor het huidgezwel afsterft. Na de behandeling vormt zich een klein korstje op de plek. Deze valt na een tot twee weken er af. Na het verwijderen van grotere fibromen zijn kleine roze plekjes zichtbaar, nadat het korstje er af is. Dit hersteld, afhankelijk van het herstelvermogen van de huid binnen enkele weken tot maanden.

Behandeling duurt maximaal een half uur. Indien er veel steelwratten of dermatosis papulosa nigra verwijderd dienen te worden, zijn meerdere behandelingen nodig. Tijdens de eerste afspraak kan hiervan een inschatting gemaakt worden. Tussen de behandelingen zit minimaal één week.

Behandeling van gerstekorrel en xanthelasma

Met een heel dun naaldje wordt in het witte bolletje, de gerstekorrel, of de gelige verkleuring, xanthelasma, geprikt. Een zeer lage stroom verweekt het weefsel, waardoor het lichaam dit kan afbreken en opruimen. Bij een gevoelige huid kan er een rode rand om het behandelde plekje ontstaan. Dit verdwijnt binnen een uur.

Behandeling duurt maximaal een half uur. Indien er veel gerstekorrels verwijderd dienen te worden, zijn meerdere behandelingen nodig. Tijdens de eerste afspraak kan hiervan een inschatting gemaakt worden. Tussen de behandelingen zit minimaal één week.

Behandeling van bloedvaatjes

Met een heel dun naaldje wordt het bloedvaatje meerdere keren aangeprikt. Zeer lage stroom verweekt de vaatwand waardoor deze wordt afgebroken en opgeruimd door het lichaam. Na de behandeling is de huid rood en voelt ruwig aan. De roodheid verdwijnt binnen enkele uren en het ruwige verdwijnt binnen twee weken.

Behandeling duurt maximaal een half uur. Indien er veel bloedvaatjes verwijderd dienen te worden, zijn meerdere behandelingen nodig. Tijdens de eerste afspraak kan hiervan een inschatting gemaakt worden. Tussen de behandelingen zit minimaal drie week.

Resultaat/Verwachting

Bij alle hierboven beschreven huidklachten geldt dat eenmaal behandeld de huid weer gezond is. Toch kunnen de huidklachten door erfelijke aanleg of andere gevoeligheden terug komen. Behandeling is dan weer mogelijk.

DermaFlow electrocoagulatie

Vergoeding en verwijzing

DermaFlow

Deze huidklachten geven geen medische bezwaren. Daarom is vergoeding zeer beperkt mogelijk. Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

 

Klik hier en kijk onder het kopje huidtherapeutisch consult voor de actuele tarieven.

Klantenervaring

DermaFlow

Ik ga al jaren naar Dayenne, want ik heb in mijn nek- en halsstreek jeukende donkere bultjes, die zij voor mij wegbrand. Wel een beetje pijnlijk, maar ik ben erg tevreden over het resultaat, geen jeuk meer en een gladde huid. Bedankt Dayenne.’
– Anoniem

Contact opnemen

  Momenteel werk ik met een wachtlijst.

  Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

  Afspraak maken?