Camouflagetherapie

Behandelingen-Camouflagetherapie

Huidverkleuringen in het gezicht en op het lichaam kunnen als heel storend ervaren worden. Camouflage door middel van producten met een hoog gehalte aan pigmenten kan uitkomst bieden. Deze behandeling kan gebruikt worden om couperoselittekens en littekens na brandwonden te behandelen.

Behandeling

DermaFlow

Huidverkleuringen kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij pigmentvlekken gaat het om hyperpigmentatie of hypopigmentatie zoals vitiligo. Bij bloedvatafwijkingen is het de roodheid van een wijnvlek, couperose of rosacea. Littekens kunnen wit of juist rood zijn. De huidverkleuring wordt bedekt met een camouflageproduct dat zoveel mogelijk de gezonde huidskleur benaderd.    Hierdoor verdwijnt het kleurverschil. Dit camouflageproduct kan door u zelf dagelijks aangebracht worden en kan veeg en watervast gemaakt worden. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en bevatten meestal een zonbeschermingsfactor.

camouflagetherapie

Hoe ziet een behandeling er uit?

DermaFlow

De behandeling bestaat uit minimaal twee consulten. Tijdens het eerste consult wordt samen met u de kleur van het camouflageproduct bepaald. Er worden verschillende kleuren getest. Vaak is het nodig om in de zomer een andere kleur dan in het najaar te gebruiken. Het gekozen camouflageproduct wordt voor u besteld.

Na een week vindt het tweede consult plaats en wordt u uitleg gegeven over het gebruik van het camouflageproduct en leert u zelf uw huidverkleuring te camoufleren.

Het camouflageproduct dient altijd voor het slapen gaan, verwijderd te worden. Naar behoefte kunt u het camouflageproduct dagelijks zelf aanbrengen.

Indien het camouflageproduct op is, kunt u deze bij ons nabestellen.

Resultaat en verwachting

DermaFlow

De huidverkleuring wordt bij deze therapie niet weggehaald. Het wordt afgedekt met een camouflageproduct, waardoor het kleurverschil verdwijnt. Veel huidverkleuringen hebben naast kleurverschil ook een andere huidstructuur, denk bijvoorbeeld aan een litteken. Deze huidstructuur wordt niet behandeld en blijft zichtbaar.

Vergoeding en verwijzing

DermaFlow

Bij camouflagetherapie worden de consulten en producten door veel verzekeringen vergoed uit de aanvullende verzekering. Een verwijzing is meestal niet nodig.

Wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van de correcte en actuele voorwaarden, neemt u dan zelf contact op met uw zorgverzekering.

 

Klik hier en kijk onder het kopje huidtherapeutisch consult voor de actuele tarieven.

Contact opnemen

    Momenteel werk ik met een wachtlijst.

    Vul gerust het contactformulier in dan zal ik contact met u opnemen.

    Afspraak maken?