Test: Deep Oscillation bij oedeem en fibrose

21 nov Test: Deep Oscillation bij oedeem en fibrose

Pijn en harde plekken door oedeem. Meer pijn dan past bij de oorzaak van de klacht. Heel vervelend in het dagelijks leven van de cliënt. En voor mij als therapeut maakt dat het lastiger om therapie te geven. Want wat te doen als een cliënt veel pijn ervaart, maar ik diep moet behandelen voor verbetering?

Bij een client die ik momenteel behandel is dit aan de orde. Zij heeft veel pijn in haar borst en deze voelt stevig door oedeem en fibrose. Fibrose is de officiële term voor verhardingen door oedeem. Ik heb meerdere behandelmethoden toegepast. We behalen lichte verbetering, maar stagneert de laatste tijd. We proberen een nieuwe strategie, waarbij we de therapie afbouwen. Met minder behandeling verergeren de pijn en fibrose niet, maar blijven wel aanwezig.

Tijdens de eerste controle bij de bestralingsarts wordt de cliënt getipt om behandelingen met Deep Oscillation te proberen. Ik word daar heel nieuwsgierig van. Ik heb weleens gehoord van Deep Oscillation, maar geen resultaten gehoord. Hoog tijd om mijzelf daarin te verdiepen. Ik bel de bestralingsarts om te vragen wat de ervaringen zijn. Zij had het van een collega gehoord en heeft geen verdere informatie. Dus nodig ik de leverancier uit en laat mij informeren over de mogelijkheden. Kort gezegd werkt de behandeling met trilling en is niet pijnlijk. Ik ben geïnteresseerd. Ik wil graag mijn cliënt verder helpen en besluit het apparaat voor een periode van een maand te proberen in mijn praktijk.

Inmiddels werk ik twee weken met de Deep Oscillation en ben positief. De behandeling is niet pijnlijk en wordt zelfs als prettig ervaren. De fibrose wordt zachter, de borst wordt soepeler en de pijn lijkt minder te worden. De eerste indruk is dus goed en de cliënt en ik gaan vol verwachting de volgende twee weken in.

Wordt vervolgd …

https://www.electromedico.nl/deep-oscillation

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Afspraak maken?