Uw huidtherapeut volledig opgeleid in Fasciatechniek

25 jan Uw huidtherapeut volledig opgeleid in Fasciatechniek

blog-fotoIn januari hebben wij deelgenomen aan een zeer interessante cursus. Fasciatechniek level 2 van Willie Fourie.

Willie Fourie is een afrikaanse fysiotherapeut. Hij is zeer auto-didact en heeft uitzonderlijk veel kennis over de fascia, ook wel bindweefsel genoemd. Dit weefsel bevindt zich in het gehele lichaam en is van nature een zeer soepel weefsel. Het verbindt verschillende lagen met verschillende structuren met elkaar en zorgt ervoor dat deze lagen over elkaar heen kunnen glijden, waardoor beweging mogelijk is. Door een verwonding, verbranding, operatie of bestraling kan deze structuur veranderen. Het wordt harder, stugger en de verschillende lagen glijden niet meer zo makkelijk over elkaar heen. Dit met vervelende klachten tot gevolg als bewegingsbeperking, pijnklachten en oedeem. Willie heeft een techniek ontwikkeld waarbij deze veranderingen
opgespoord en behandeld kunnen worden.

blog-CertificaatIn januari 2015 hebben wij Fasciatechniek level 1 gevolgd. De grondbeginselen van deze techniek hebben wij direct in de praktijk toegepast met verbluffende resultaten als gevolg. Klachten verminderen sneller, meer klachten kunnen worden behandeld en de duur van de therapie wordt korter. Onze nieuwsgierigheid naar de vervolgcursus was al snel gewekt.

In januari 2016 was Willie weer in Nederland en mochten wij de level 2 cursus volgen. Tijdens deze cursus is dieper op de theorie ingegaan en de technieken uitgebreid. Met deze extra kennis en kunde verwachten wij de oorzaak van uw klachten sneller op te kunnen sporen en meer klachten op een effectieve en efficiënte wijze te kunnen behandelen.

Bent u benieuwd of deze techniek uw klachten kan verminderen? Neem dan gerust contact met ons op.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Afspraak maken?