Ervaring met videoconsult

07 apr Ervaring met videoconsult

Een videoconsult voor oedeemtherapie voelt vreemd. Er moet toch manuele lymfdrainage gegeven worden? Of zwachtelen? Dat kan toch niet via de computer? Ik kan u inderdaad niet aanraken, maar u kunt veel zelf doen. Zelfmanagement noemen wij dat in therapieland.

Tijdens een videoconsult kan ik uitleg geven en oefeningen voor doen. En hoewel ik ook argwanend was over videoconsulten, ben ik inmiddels blij met deze manier van hulp bieden in tijden dat fysiek contact even niet mag.

Ik ben niet de enige, want ook de mensen die ik inmiddels op deze manier heb geholpen, zijn blij. Zelfs de mensen die ik nog nooit heb gezien. Als therapeut wil ik graag voelen hoe het weefsel voelt en wat er gebeurd als ik een bepaalde behandeling uitvoer. Dat kan nu niet en ik had nooit gedacht dat ik tijdens een videoconsult een goed beeld kan krijgen van de klacht. Maar het kan! En dat heeft mij positief verrast.

Lees hier de ervaring van een van mijn nieuwe cliënten:

“Als gevolg van bestraling heb ik last van oedeem in mijn arm. Door de Corona lockdown is het ondanks een medische indicatie helaas niet altijd mogelijk  om een fysio te bezoeken. Dayenne heeft mij via een videoconsult goede instructies kunnen geven hoe ik mijn arm zelf kan masseren om het oedeem te verminderen.

Gelukkig na een dag al merkbaar verschil.

Ik twijfelde of ik met mijn klachten aan de bel zou trekken (gezien de periode waar we momenteel in leven, lijken je eigen klachten iets minder relevant) maar ik ben blij dat ik het wel heb gedaan.

Ik heb mijn nachtrust weer terug en minder pijnklachten overdag.

Dank je wel Dayenne!”

Door de maatregelen tegen corona blijven mensen met klachten langer doorlopen zonder hulp te zoeken. Ik snap de gedachtegang, maar dat is niet altijd een goed idee. Heeft u beginnende klachten en verdwijnen deze niet binnen een paar dagen, neem dan contact op met uw therapeut. In een vroeg stadium kunnen we vaak met redelijk makkelijke tips en adviezen veel klachten verminderen. Blijft u te lang doorlopen met klachten, dan kan het zijn dat ze te erg worden om met zelfmanagement te behandelen. En dat zou jammer zijn.

Afgelopen week heb ik het mijzelf al vaak horen vragen en ga dat komende tijd nog veel vaker doen: ‘Wilt u mij beloven dat u op tijd contact opneemt met uw therapeut?’ Uw therapeut kan dan samen met u kijken wat de best passende oplossing is.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Afspraak maken?